PG neurologische zorg 

Neurologische aandoeningen is een verzamelnaam voor tal van pathologische beelden aan het centraal en perifeer zenuwstelsel. Vrijwel iedereen krijgt in z'n leven te maken met een neurologische aandoening, al is het in de directe omgeving. De impact van een leven met een neurologische aandoening is echter groot. Vermits de vele gezichten van de zorg is het onmogelijk om tijdens de basisopleiding verpleegkunde studenten volledig voor te bereiden op de zorg voor alle patiënten. De neurologische patiënt is daarboven complex en heeft een specifieke (multidisciplinaire) zorgnood. 

In het kader van levenslang leren stelt de Belgische Vereniging voor Neuroverpleegkundigen (BVNV) daarom het postgraduaat Neurologische zorg voor. Dit postgraduaat is het resultaat van een duurzame samenwerking tussen de BVNV, de Belgian Stroke Council en vier Vlaamse hogescholen: Artevelde hogeschool, Odisee hogeschool, University College Leuven – Limburg en katholieke hogeschool Vives. 

Het postgraduaat richt zich in eerste plaats op neuroverpleegkundigen, maar biedt zeker ook een meerwaarde voor andere paramedici. Het postgraduaat bestaat uit een basisopleiding en een voortgezette opleiding. Bij deze voortgezette opleiding kan je kiezen tussen volgende afstudeerrichtingen: 

  • neurologische zorg
  • beroertezorg
  • neurochirurgische zorg

Met deze opleiding hopen we, samen met jou, de kwaliteit van zorg voor neurologische patiënten te garanderen. Als clinical leader weet je vast wel hoe kwetsbaar deze patiënten zijn en besef je dat een degelijke kennis onontbeerlijk is om je klinische expertise verder op te bouwen.

Het postgraduaat biedt verpleegkundigen en paramedici de kans om te groeien tot gespecialiseerde zorgverstrekkers.

Informatiebrochure PG Neurologische zorg